Përgadituni për muajt e ardhshëm

Përgadituni për muajt e ardhshëm

Sezoni i gripit pothuajse ka arritur dhe me siguri që asnjëri nga ju nuk është i gatshëm t’i përballojë gipat sezonal.

Pra, sigurt dëshironi të dini se kur është koha e duhur që të merrni vaksinën.

Qendra për kontroll dhe preventivë propozon që të marrim vaksinën nga fundi i tetorit pasi në atë kohë fillon sezona e grupit. Vaksinat ndihmojnë qe viruset e rrezikshme të mos veprojnë.

Muaji janar dhe shkurt janë muajt kur gripi arrin aktivizimin e tyre maksimal, transmeton rtv21.tv.

Nëse do keni grup atëherë ju duhet disa javë që të arrini imunitetin, prandaj këshillohet që vakisna të merrët para se të fillojë sezona e gripit. Nëse i jeni ekspozuar gripit para ose menjëherë pas vaksinës, është e mundshme që do të sëmureni madje edhe nëse merrni vaksinën.

Dr Diggle, mjeke në New Jersey tregon se më shumë se 8,500 fëmijë në total janë vaksinuar kundër gripit.

Të kesh një vaksinë kundër gripit është mbrojtja më e mirë që kemi kundër viruseve të paparashikueshme të gripit,” shtoi ajo.

Shkencëtarët krijojnë vaksinën e re përpara se të fillojë sezoni i gripit duke parashikuar tipi e virusit që ka të ngjarë të përhapet më shumë gjatë sezonit të ardhshëm. Efektiviteti i vaksinës së gripit mund të ndryshojnë në varësi të personit që vaksinohet./21Media

Flash Lajme

Më të lexuarat