Puna 10-vjeçare mbi një vaksinë u shkurtua në 10 muaj dhe nuk kishte asnjë rrugë të shkurtër në krijimin, testimin dhe prodhimin e saj.

Kjo tingëllon kontradiktore dhe i bën shumë veta të pyesin se si mund të jemi të sigurt se vaksina e Oksfordit kundër virusit koronar është e sigurt duke qenë se ajo u krijua kaq shpejt.

Një hulumtim sugjeron që njerëzit ka më shumë të ngjarë të transmetojnë koronavirusin brenda pesë ditëve të para të shfaqjes së simptomave.

Hulumtimet tregojnë se pacientët kishin nivelet më të larta të virusit në fazat e hershme të sëmundjes dhe një virus “i gjallë”, i aftë për riprodhim, u gjet deri në 9 ditë pas fillimit të simptomave.

Flash Lajme

Më të lexuarat