Një studim i kombinuar mes Torinos e Nju Jorkut përbën një hap të madh përpara në trajtimin e disa lloje kancerësh të konsideruara vdekjeprurëse.

Një ekip ndërkombëtar, i udhëhequr nga profesori Alberto Bardelli, drejtor i Laboratorit Molekular të Onkologjisë në Irccs Candiolo (Torino), ka dalë në përfundimin se  ilaçi antikancerogjen Amg510 është një frenues i mirë i gjenit KrasG12C.

Skleroza ose demenca, ka të  bëjë me një grup sëmundjesh që prekin trurin dhe ndikojnë në shumë prej funksioneve të tij.

Njerëzit e prekur nga skleroza kanë kujtesë të dobët, aftësi të pakëta në komunikim gjykim, në vendimmarrje dhe orientim.

Flash Lajme

Më të lexuarat

  • Week

  • Month

  • All