Vetëm në Shtetet e Bashkuara, një fëmijë plagoset nga rënia nga një karrige e lartë çdo orë. Prindërit mund të jenë joprojektivë me fëmijët e tyre kur bëhet fjalë për të luajtur jashtë shtëpisë, por rreziqet e fshehura mund të gjenden edhe në vende në dukje të sigurta për fëmijë si fusha lojrash apo edhe në shtëpi.

Bright Side mblodhi një listë të të gjitha atyre gjërave që mund të duken të sigurta, por në të vërtetë, mund të jenë rreziqe të mundshme për fëmijën tuaj. Duke pasur parasysh që fëmijët e vegjël tanë të çmuar kanë nevojë për mbikëqyrjen tonë 24/7, kjo listë do t’ju japë mendime për gjërat e tjera për të cilat duhet të keni kujdes për të mbrojtur të vegjlit tuaj

11 Harmful Things Parents Do to Their Kids Without Realizing It

Pozicioni W është një mënyrë me të vërtetë e zakonshme që fëmijët zgjedhin të ulen kur luajnë në dysheme, veçanërisht sepse është e rehatshme për ta. Sidoqoftë, është ndoshta pozicioni më i rrezikshëm për ta dhe mjekët këshillojnë prindërit të dekurajojnë fëmijët e tyre të ulen në këtë pozicion.

Për më tepër, specialisti Avni Trivedi deklaroi gjatë një interviste se kjo pozitë është bërë “një epidemi e re e shëndetit” që mund të ndikojë shumë në zhvillimin e një fëmije në nyjet e këmbëve dhe kockat e tij, të dobësojë muskujt e tyre dhe të bëjë presion shtesë në shpinë, qafë, etj.

11 Harmful Things Parents Do to Their Kids Without Realizing It

Kjo është një nga arsyet më të zakonshme për dëmtimet e fëmijëve, veçanërisht në mesin e të vegjëlve. Fëmijët janë të pandalshëm dhe ata zakonisht duan të ngjiten në gjithçka, përfshirë karriget. Në veçanti, rënia nga karriget e larta është shkaku kryesor i traumës dhe tronditjeve të kokës. Vetëm në SHBA, një fëmijë plagoset nga një karrige e lartë çdo orë. Kjo është arsyeja pse specialistët këshillojnë prindërit të rrinë me fëmijët e tyre në karriget e vaktit, duke mos i lejuar ata të ngrihen në këmbë, dhe gjithashtu t’i mbikëqyrin gjithmonë ata sepse gjithmonë ekziston mundësia që fëmija të rrëzohet.

11 Harmful Things Parents Do to Their Kids Without Realizing It

Fëmijët duan të marrin të gjitha ndotjet duke luajtur jashtë. Ajo që duhet të merret parasysh me kujdes, sidoqoftë është vendi ku ata luajnë, sepse gërmimi dhe luajtja në papastërti mund të jetë jashtëzakonisht e dëmshme për fëmijët. Shkaku kryesor është plumbi dhe efektet e rrezikshme për shëndetin tonë. Edhe pse bojërat e plumbit në shtëpi janë të ndaluara, ka ende vende me lëvozhgë të plumbit si hambarë, garazhe dhe banesa të vjetra. Fëmijët mund të jenë të ekspozuar ndaj asaj nga toka e zhveshur pasi plumbi është gjetur në oborret që ishin afër atyre vendeve. Vetë plumbi është një metal helmues që mund të shkaktojë dëmtim të trurit dhe probleme gjatë gjithë jetës.

11 Harmful Things Parents Do to Their Kids Without Realizing It

Këndet e lojërave janë destinacioni i preferuar i fëmijëve dhe prindërve, megjithatë, mbikëqyrje e vazhdueshme është e nevojshme që fëmijët të kthehen të sigurt në shtëpi. Sipas Qendrave për Kontrollin për Parandalimin e Sëmundjeve, më shumë se 200,000 raste të fëmijëve të lënduar në shesh lojërash, disa prej të cilave janë fatale, përfundojnë në ER çdo vit vetëm në SHBA. Shumica e tyre janë shkaktuar nga ngjitja. Edhe pse duket argëtuese dhe atletike, ngjitja është një nga shkaqet më të zakonshme të rënies dhe dëmtimeve të rënda.

11 Harmful Things Parents Do to Their Kids Without Realizing It

Ajo që vlen për të rriturit, natyrisht, vlen edhe për fëmijët. Vendosja e një helmete është rregulli numër një i sigurisë pasi mbron kokën në rast të rënies. Kjo mund të parandalojë dëmtimet e trurit dhe traumën e rëndë. Është gjithashtu e rëndësishme të mos e lejoni kurrë fëmijën tuaj të hipë pa mbikëqyrje. ÇIklizmi mund të jetë një aktivitet i shkëlqyeshëm familjar, prandaj bëhuni një shembull i mirë dhe udhëtoni së bashku me ta me përkrenaren tuaj.

11 Harmful Things Parents Do to Their Kids Without Realizing It

Sipas HealthyChildren.org, vetëm në Shtetet e Bashkuara “më shumë se 9,000 fëmijë shkojnë në dhomën e urgjencës për lëndime të lidhura me korrësen e barit.” Fëmijët duhet të qëndrojnë brenda shtëpisë si një masë paraprake dhe të jenë të sigurt.

11 Harmful Things Parents Do to Their Kids Without Realizing It

Sipas udhëzimeve të Akademisë Amerikane të Pediatrisë, trampolina nuk duhet të jetë në asnjë shtëpi me fëmijë. Kjo për shkak se dëmtimet e shkaktuara nga hedhja mbi to ndodhin me të vërtetë shpesh dhe përfshijnë kocka të thyer, lëndime në kokë, si tronditje dhe trauma më të ashpra që mund të çojnë në dëmtim të përhershëm të trurit dhe madje edhe vdekje.

11 Harmful Things Parents Do to Their Kids Without Realizing It

Chubby Bunny është një sfidë shumë e njohur që fëmijët bëjnë zakonisht me prindërit e tyre, ku ata duhet të vendosin një numër në rritje të marshmallows në gojën e tyre ndërsa deklarojnë shprehjen “lepurush topolak” sa më qartë.

Edhe pse fëmijët mund ta shohin atë tepër argëtues dhe të shijshëm, pasi që ata të konsumojnë ëmbëlsirën e tyre të preferuar pasi të ketë mbaruar ndeshja, kjo është një sfidë e rrezikshme dhe kanë ndodhur disa incidente tronditëse në disa raste.

11 Harmful Things Parents Do to Their Kids Without Realizing It

Shumica e prindërve mendojnë se kur janë në shesh lojërash me fëmijët e tyre, është më e sigurt të zbresësh rrëshqitjen me fëmijën në prehër. Në fakt, ky është një rrezik lojërash jashtëzakonisht i fshehur që mund të shkaktojë fraktura të këmbëve. Siç shpjegon pediatri Dr. Diane Arnaout, pesha e prindit shtyn gjithçka poshtë, me një shpejtësi më të lartë, kështu që në rastin kur ndonjë pjesë e këpucëve ose krahut të fëmijës të dalë nga rrëshqitja, këmba ose krahu mund të thuhet. /Artikull i BrightSide

11 Harmful Things Parents Do to Their Kids Without Realizing It


Flash Lajme

Më të lexuarat

  • Week

  • Month

  • All