Baum Hedlund Aristei & Goldman, një firmë ligjore me seli në Shtetet e Bashkuara, së bashku me avokatin Robert F. Kennedy Jr së fundmi ngritën padinë e tyre të katërt kundër Merck në emër të Sahara Walker.

Walker është një vajzë 19 vjeçare nga Wisconsin, e cila pësoi dëmtime dobësuese nga vaksina Gardasil HPV.

Dy ditë pasi bëri vaksinën, ajo filloi të vjella dhe përjetoi dhimbje koke e lodhje ekstreme.

Me kalimin e kohës simptomat e Sarës u bënë më të rënda. Në vitin 2015, norma e saj e ilaçeve u rrit në 55 pilula në ditë, ndërsa ajo duroi 54 takime me mjekë. Ajo u diagnostikua përfundimisht me sinkopë neurokardiogjenike, takikardi posturale ortostatike posturale (POTS), një formë e intolerancës ortostatike të quajtur hipotension ortostatik, neuropati me fibra të vogël dhe neuropati të rëndë autonome autoimune.

Një artikull i shkruar nga Kennedy shpjegon,

Sot, Sahara, 19 vjeç, merr 14 ilaçe me recetë dhe merr një trajtim të shtrenjtë intravenoz të imunoglobulinës çdo tre javë.

“Unë dua të paralajmëroj fëmijët për rreziqet e tmerrshme për këtë vaksinë dhe t’u bëj të ditur vajzave të tjera të dëmtuara se nuk janë vetëm”, shpjegoi Sahara. “Vaksina Gardasil më vodhi jetën. Para Gardasil, e ardhmja ime ishte e mbushur me mundësi të pafundme. Tani, jeta ime është një paradë akomodimesh dhe ndërhyrjesh mjekësore. Nuk është se si duhet të jetojë një 19 vjeçar. Unë jam duke luftuar për të gjithë ne. ”

Nëse Merck do të kishte paralajmëruar nënën e Saharas për rreziqet e Gardasil, ajo kurrë nuk do ta kishte lejuar vajzën e saj të merrte vaksinën HPV.

“Ne jemi pro-vaksinave, por kurrë nuk do të lejonim Sahara të merrte Gardasil nëse do t’i dinim rreziqet”, tha nëna e Saharas. “Ajo kaloi nga krejtësisht e shëndetshme në të sëmurë dhe me aftësi të kufizuara brenda disa ditësh nga vaksina. Ndodhet përtej çdo dyshimi që Gardasil i shkaktoi këto dëmtime ”.

Dokumentet e brendshme treguan se Merck zgjodhi të dhënat e veta për të mashtruar Administratën e Ushqimit dhe Barnave të SH.B.A.-së dhe mjekët në lidhje me sigurinë dhe efikasitetin e Gardasil. Ne synojmë të marrim drejtësi për Sahara dhe të tjerë të ndikuar dhe të detyrojmë Merck të ndalojë mashtrimin e publikut në mënyrë që të mbrojmë fëmijët tanë.

Pse kjo është e rëndësishme:

Vdekjet dhe paaftësitë e përhershme janë raportuar si rezultat i vaksinës HPV në të gjithë globin për shumë vite.

Për shembull, studiuesit nga Instituti Kombëtar i Kardiologjisë së Meksikës morën mbi 28 studime të botuara deri në Janar 2017 – 16 gjykime të rastësishme dhe 12 seri rastesh pas tregtimit – që kanë të bëjnë me tre vaksinat e virusit të papillomave njerëzore (HPV) aktualisht në treg globalisht. Në raportin e tyre të rishikuar nga korriku 2017, autorët, Manuel Martínez-Lavin dhe Luis Amezcua-Guerra, zbuluan prova të ngjarjeve të shumta anësore, duke përfshirë dëmtime kërcënuese për jetën, paaftësi të përhershme, shtrime në spital dhe vdekje, të raportuara pas vaksinimit me vaksinën bivalente të GlaxoSmithKline dhe vaksinat HPV katërvalentë ose nëntëvalentë të Merck (Gardasil dhe Gardasil 9)

Japonia ndaloi së rekomanduari vaksinën HPV si rezultat i reagimeve serioze anësore. Filma të shumtë kanë dokumentuar këtë fenomen. Ekzistojnë një numër shembujsh të dokumentuar nga e gjithë bota, dhe ato janë plot debate midis prodhuesit dhe personit të dëmtuar në lidhje me faktin nëse vaksina ka luajtur apo jo ndonjë rol në dëmtimet dhe vdekjet. Për shembull, një djalë 14-vjeçar me emrin Christopher Bunch ndërroi jetë më shumë se një vit më parë dhe prindërit e tij pohojnë se ishte si rezultat i vaksinës HPV. Nëna e tij filloi një peticion mbi një vit më parë duke pretenduar se djali i saj “vdiq si rezultat i drejtpërdrejtë i vaksinës HPV”.

Shkenca vë në dyshim vaksinën :

Një studim i ri i botuar në Shoqërinë Mbretërore të Mjekësisë është një nga studimet e shumta ndër vite që ka hedhur dyshime mbi efikasitetin e vaksinës HPV. Studiuesit kryen një vlerësim të provave të botuara të efikasitetit të fazës 2 dhe 3 në lidhje me parandalimin e kancerit të qafës së mitrës dhe analiza e tyre tregoi se “vetë provat gjeneruan pasiguri të konsiderueshme duke minuar pretendimet e efikasitetit” në të dhënat që ata përdorën. Studiuesit theksuan se “është ende e pasigurt nëse vaksinimi i virusit papillomak njerëzor (HPV) parandalon kancerin e qafës së mitrës pasi provat nuk ishin krijuar për të zbuluar këtë rezultat, i cili kërkon dekada për t’u zhvilluar” Studiuesit theksojnë se provat e përdorura për të testuar vaksinën mund të kenë “mbivlerësuar” efikasitetin e vaksinës.

Një studim i botuar në 2013 në Design Farmaceutike Aktuale kreu një rishikim të provave të vaksinave HPV para dhe pas licencimit për të vlerësuar provat e efektivitetit dhe sigurisë së tyre. Ata zbuluan se : Projektimi i provave klinike të vaksinës HPV, dhe interpretimi i të dhënave për rezultatet e efikasitetit dhe sigurisë, ishin kryesisht joadekuate. Për më tepër, ne vërejmë prova të raportimit selektiv të rezultateve nga provat klinike (d.m.th., përjashtimi i shifrave të efikasitetit të vaksinës në lidhje me nëngrupet e studimit në të cilat efikasiteti mund të jetë më i ulët ose edhe negativ nga botimet e vlerësuara nga kolegët). Duke pasur parasysh këtë, optimizmi i përhapur në lidhje me përfitimet afatgjata të vaksinave HPV duket se mbështetet në një numër supozimesh të paprovuara (ose të tilla që janë në kundërshtim me provat faktike) dhe keqinterpretimit të konsiderueshëm të të dhënave në dispozicion.

Për shembull, pretendimi se vaksinimi HPV do të rezultojë në ulje afërsisht 70% të kancereve të qafës së mitrës bëhet pavarësisht nga fakti se të dhënat e provave klinike nuk kanë demonstruar deri më sot se vaksinat në të vërtetë kanë parandaluar një rast të vetëm të kancerit të qafës së mitrës (lëre më kancerin e qafës së mitrës) vdekja), dhe as që justifikohen ekstrapolacionet aktuale tepër baza optimiste të bazuara në shënjues. Po kështu, nocioni që vaksinat HPV kanë një profil mbresëlënës të sigurisë mbështetet vetëm nga dizajni shumë i gabuar i provave të sigurisë dhe është në kundërshtim me akumulimin e provave nga bazat e të dhënave të mbikëqyrjes së sigurisë së vaksinave dhe raportet e rasteve që vazhdojnë të lidhin vaksinimin HPV me rezultate serioze anësore (përfshirë vdekjen dhe paaftësi të përhershme).

Ne në këtë mënyrë konkludojmë se zvogëlimi i mëtejshëm i kancereve të qafës së mitrës mund të arrihet më së miri duke optimizuar depistimin e qafës së mitrës (i cili nuk mbart rreziqe të tilla) dhe duke synuar faktorë të tjerë të sëmundjes sesa me mbështetjen te vaksinat me profile të diskutueshme të efikasitetit dhe sigurisë.

Përbërësit e vaksinës gjithashtu janë vënë në vëmendje gjatë viteve, veçanërisht alumini, dhe vaksina HPV përmban alumin.

“Nuk ka pasur ndonjë provë klinike të hartuar dhe kryer për të provuar sigurinë e ndihmësve të aluminit. Asnjë provë e vetme e sigurisë klinike për asnjë vaksinë që përfshin një ndihmës alumini. ” – Profesor Christopher Exley, profesor i kimisë bioorganike dhe udhëheqës i grupit të laboratorit të kimisë bioorganike në Universitetin Keele.

Profesori Christopher Shaw nga Universiteti i British Columbia në Kanada shpjegon se alumini i injektuar nuk hyn në të njëjtat metoda të sekretimit si alumini që marrim nga ushqimi, për shembull. Kur injektojmë alumin, ai qëndron në trup, ai mund të kalojë barrierën e trurit në gjak, të hyjë në qeliza dhe organe të ndryshme në trup. Kur injekton alumin, ajo shkon në një ndarje tjetër të trupit tuaj. Nuk hyn në të njëjtin mekanizëm sekretimi.

Në vitin 2018, Shaw botoi një studim në Journal of Inorganic Biochemistry që zbuloi pothuajse 100 për qind të aluminit me injeksion intramuskular tek minjtë ndërsa ndihmësit e vaksinës absorboheshin në qarkullimin sistemik dhe udhëtonin në vende të ndryshme në trup si truri, nyjet, dhe shpretka ku është grumbulluar dhe është mbajtur për vite pas vaksinimit.

Exley dhe një ekip shkencëtarësh botuan një artikull në Gazetën e Elemente të Gjurmës në Mjekësi dhe Biologji me titull “Roli i ndihmësve të aluminit në vaksina ngre çështje që meritojnë një shkencë të pavarur, rigoroze dhe të ndershme”. Në botimin e tyre, ata japin prova për pozicionin e tyre se “siguria e ndihmësve të vaksinave me bazë alumini, si ai i çdo faktori mjedisor që paraqet rrezik të neurotoksicitetit dhe ndaj të cilit është i ekspozuar fëmija i vogël, duhet të vlerësohet seriozisht pa vonesa të mëtejshme.

A e dini se Ligji Kombëtar i Vaksinave të Fëmijërisë (NCVIA) ka paguar gati 4 miliard dollarë për familjet e fëmijëve të dëmtuar nga vaksinat? Këto nuk janë para që vijnë nga kompania farmaceutike. NCVIA siguron që këto pagesa vijnë nga taksapaguesit dhe kompanitë farmaceutike nuk mbajnë përgjegjësi. Vaksinat janë një produkt pa përgjegjësi.

Pse çdo lloj informacioni që pikturon vaksinat në një dritë ‘negative’ është plotësisht i papranuar në rrjedhën e zakonshme? A nuk siguron vetëm informacioni në artikull një lloj diskutimi, ose të paktën një lloj njohjeje pse disa njerëz janë të shqetësuar?

Pse mediat e zakonshme gjithmonë përdorin terma gënjeshtër “teoricien konspiracioni anti-vax” dhe tallje? Më e rëndësishme se faktet dhe kush është i drejtë apo i gabuar është aftësia jonë për të komunikuar me njëri-tjetrin pa pasoja. Ne duhet të mësojmë të shohim perspektivën e atyre që nuk pajtohen me ne, dhe të kuptojmë dhe të ndiejmë pse ndihen ashtu siç e bëjnë. Kjo duhet të jetë fokusi ynë, nëse nuk mund të merremi vesh me njerëz që nuk pajtohen me ne, ne kurrë nuk do të shkojmë përpara dhe kjo vlen për të gjithë.

Unë do të argumentoja se ka më shumë se mjaft informacion në lidhje me vaksinimet që mbështesin idenë e pëlqimit të informuar në vend të masave të detyrueshme.


Flash Lajme

Më të lexuarat

  • Week

  • Month

  • All