Transmetuesi publik britanik, BBC, e ka vënë në pah mikpritjen madhështore që Kosova ia ka bërë tifozëve dhe lojtarëve të ekipit kombëtar të Anglisë, para ndeshjes së fundit kualifikuese për Euro 2020 mes tyre në Prishtinë, për dallim nga shteti fqinj Mali i Zi dhe Bullgaria.


Duke shkruar për banerët me mbishkrimin “Mirë se vjen, vëlla”, dhe “Mirë se vini dhe Respekt”, BBC në një artikull të veçantë për pritjen që iu bë Anglisë në Prishtinë, nënvizoi: “Kjo ka qenë tema që i ka paraprirë një ndeshjes që vlerësohet si ndër momentet më të rëndësishme në histori të këtij vendi”.
“Ky është një demonstrim tipik kosovar i faktit se lojtarët e Anglisë do të mirëpriten këtu në një mënyrë që ata s’u priten në Malin e Zi dhe Bullgari, ku pjesëtarë të skuadrës së Gareth Southgate ishin subjekt i abuzimeve raciste”, shkruan BBC.
“Po ashtu, kjo tregon se në këtë qytet dhe në tërë Kosovën ende ndihet mirënjohja për përfshirjen e Britanisë së Madhe në çlirimin e vendit nga lufta”, shkruan tutje BBC.

Flash Lajme

Më të lexuarat