Një telefon intelegjent në xhep mund të bëjë miliona llogaritje për sekondë, i cili edhe do të lejon të luajnë lojëra mahnitëse 3D.

Telefonat celularë, siç është Nokia ende po prodhohen në treg.

Pjesa më e madhe e viteve 1990 dhe 2000 mund të ndahen në dy kategori kur bëhet fjalë për telefonat mobil: Klasikë dhe “të tjerët”.

Telefonat klasikë përfshijnë ato që mund të kryejnë vetëm funksione themelore, thirrjen dhe dërgimin e SMS.

Me kalimin e kohës, telefonat morën më shumë karakteristika, të tilla si mesazhe video dhe foto.

Sidoqoftë, në perëndim, telefonat klasikë zënë një pozicion të ndryshëm në treg.

Ata shpesh janë një zgjedhje popullore për njerëzit e moshuar, të cilët “nuk janë të njoftuar” shumë mirë me teknologjinë.

Shumë telefona modernë janë thjesht versione të azhurnuara të pajisjeve të mëparshme.

Këto telefona shpesh u ngjajnë pajisjeve si telefona të mençur dhe përmbajnë funksione siç janë tastiera fizike. Sidoqoftë, ato gjithashtu kanë veçori specifike për telefonat inteligjentë, të tilla si Play Store, Shfletuesin e Internetit ose Asistentin e Zërit.

Në përgjithësi, telefonat mobil klasik së shpejti mund të prodhohen edhe më shumë, për shkak të zhvillimit në rritje të telefonave inteligjentë.

Flash Lajme

Më të lexuarat